Новини

З наступного року майбутні офіцери здаватимуть фізпідготовку за стандартами НАТО

З діючих нормативів планують прибрати «стометрівку» і підтягування на перекладині.

Рівень фізичної підготовки випускників вищих військових навачальних закладів з 2021 року визначатимуть за стандартами НАТО, повідомляє «Армія Infrom».

За словами начальника служби фізкультури і спорту Командування Сухопутних військ Збройних сил України Владислава Суспа, до кінця року в армії планують остаточно відмовитися від радянської системи оцінювання рівня фізпідготовки курсантів.

Зокрема, для випускників-лейтенантів планують ввести вправи військово-прикладної спрямованості: подолання різних перешкод зі зброєю й у військовому спорядженні, кроссфіт, різні силові навантаження тощо.

З діючих нормативів командування має намір прибрати традиційні біг на 100 метрів і підтягування на перекладині.

До кінця року в усіх структурних підрозділах Сухопутних військ і в Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного проведуть експерименти із запровадженням нових стандартів.

Такі експерименти вже тривають у Повітряних силах ЗСУ на базі Теребовлянського зенітного ракетного полку повітряного командування «Захід» в Одеській області.

Читайте також: Харківські курсанти вперше піднялися в небо у Прикарпатті

Нагадаємо, в грудні минулого року Верховна Рада прийняла в першому читанні поправки в закон "Про оборону України", включивши в нього поняття "військова стандартизація", "військовий стандарт", "стандарт НАТО", "стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО", "орган військової стандартизації" та їх тлумачення.

У грудні 2016 року Генеральний штаб ЗСУ завершив розробку Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року, що передбачає перехід української армії до повної взаємосумісності з силами НАТО.

У червні того ж року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України – документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.