Новини

У Володимирі запрацювала послуга «єМалятко»

У Володимирі-Волинському батьки новонароджених мають можливість скористатися послугою «єМалятко».

Вона уже доступна у пологовому будинку міста Володимир-Волинському відділі ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Волинській, а найближчим часом надаватиметься і у ЦНАПі, - повідомляє Володимир-Волинська міськрада.

Першою у місті «єМалятком» скористалася мама новонародженого Анна Сороколітня, відзначивши, що ця послуга досить зручна, адже документи на дитину оформили одразу і не довелося нікуди йти та збирати гору паперів.

Прямо в пологовому будинку породілля отримала ряд державних послуг: реєстрацію народження (видача свідоцтва про народження), реєстрацію місця проживання (прописка), реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (присвоєння ідентифікаційного коду), внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

А також мамі відразу призначили державну соціальну допомогу при народженні дитини, яку вона уже незабаром отримає на банківську картку.

Бувають і випадки, коли батьки дитини, перебуваючи у пологовому, ще не визначилися з її іменем, тому при виписці додому не готові провести державну реєстрацію. Такі сім’ї можуть у будь-який зручний для них час звернутися за отриманням такої комплексної послуги у відділ ДРАЦСу, а уже зовсім скоро у й ЦНАП.