Новини

Готуємося до Великодня: м’ясні рулети і паштет

Паштет

Свинячу печінку, сало і м’ясо беремо у однакових пропорціях. Сало та м’ясо порізати шматочками, відварити у підсоленій воді з листочком і цибулею (на 1 кг печінки беремо 4 великі цибулини).

Печінку теж порізати на шматки, пропарити в окропі, доки не вийде кров. Тоді вкинути у кипляче сало і м’ясо й кілька хвилин приварити. Охолоджені продукти разом із цибулею пропустити через дрібну решітку м’ясорубки, додати 4 сирі яйця, жменю манки, усе ретельно вимішати.

На суху бляшку з високими бортиками застелити чисту марлю, викласти рівномірно паштетну масу. Зверху полити збитим яйцем і припекти, доки не утвориться шкірочка.

Наступного дня бляшку підігріти на газі, паштет легко відстане.

Рулет з підчеревини

800 г підчеревини з м’ясними прожилками, 10 зубчиків часнику, 1-2 морквини, сіль, перець, лавровий листок за смаком.

Подовгастий шматок підчеревини з м’ясними прожилками промити і обсушити, натерти сіллю та перцем. Часник і моркву нарізати тонкими шматочками. В підчеревині ножем зробити невеликі надрізи і нашпигувати її часником, лавровим листком і морквою. Підчеревину згорнути рулетом і обв’язати білою ниткою.
Покласти в киплячу підсолену воду і варити 1-1,5 год., додавши сіль та спеції під кінець готування. Потім підчеревину перекласти на дечко і покласти в гарячу духовку. Запікати до золотаво-коричневого кольору.

Рулет зі свинини

0,5 кг свинини змолоти на м’ясорубці, додати 100 г молока, кілька товчених зубців часнику, сіль, перець, 3 сирі яйця. Усе ретельно вимішати, викласти на вологу полотняну серветку або фольгу.

Зверху присипати подрібненим салом. Згорнути рулетом і перекласти на змащене жиром деко. Зверху змазати збитими яйцями. Запікати в духовці.