Новини

Волинянам нагадують, що побутові лічильники води підлягають перевірці

Відповідно до Закону України лічильник гарячої води підлягають періодичній перевірці.

Про це повідомляють на сайті АДК "Луцьктепло".

Набув чинності наказ ДКП «Луцьктепло» №10 від 03.01.2020 «Про порядок нарахування плати за послугу з постачання гарячої води в разі не проведення метрологічної повірки». Зокрема:

- Граничним терміном для проведення періодичної повірки лічильників гарячої води, міжповірочний інтервал яких закінчився у 2017 році, визначено 31 березня 2020 року.

- Граничним терміном для лічильників гарячої води, міжпровірочний інтервал яких закінчився у 2018 році, визначено 30 червня 2020 року.

Отримати інформацію про терміни проведення періодичної метрологічної повірки засобів обліку гарячої води, а також отримати кваліфіковану інформацію про способи повірки, споживачі можуть за тел. +38 (0332) 77-32-00, моб. +38 (050) 250 1021, моб. +38 (050) 438 9286, в центрі обслуговування споживачів за адресою: м. Луцьк, вул. Гулака-Артемовського, 20, та в особистому кабінеті побутового споживача ДКП «Луцьктепло» на офіційному веб сайті підприємства.

Також зверніть увагу на те, що після закінчення визначених термінів, та не виконання споживачами періодичної повірки лічильників гарячої води:

- нарахування плати за послугу з постачання гарячої води по особовому рахунку абонентів категорії «населення», які у визначений термін не провели повірку квартирного (-их) лічильника (-ів) гарячої води та не викликали представника підприємства для складання акту прийняття в експлуатацію вузла (-ів) обліку гарячої води, проводити згідно із нормою споживання та відповідно до кількості осіб, зареєстрованих у квартирі, з наступного дня за днем закінчення такого строку.

- нарахування плати за послугу з постачання гарячої води по особовому рахунку абонентів категорії «бюджетні установи», «інші споживачі» та «релігійні організації», які у визначений термін не провели повірку лічильника (-ів) гарячої води та не викликали представника підприємства для складання акту прийняття в експлуатацію вузла (-ів) обліку гарячої води, проводити відповідно до договірних умов за умови відсутності приладу (-ів) обліку.