Новини

На Волині затримали чоловіка, який незаконно перевозив деревину

Волинянин віз деревину трактором Володимир-Волинського лісомисливського господарства без документів.

Про це відомо з ухвали Іваничівського районного суду, інформує «Княжий Град».

17 лютого о 10:30 годині житель селища Іваничі їхав із незареєстрованим причепом та маніпулятором, на якому перевозив 14 стовбурів сосни без належної документації. Водій рухався по сільській дорозі в межах села Трубки Іваничівського району на тракторі марки «Беларус-82.1», який належить Володимир -Волинському «Лісомисливському господарству».

За цим фактом правоохоронці відкрили “кримінал” за частиною 1 статті 246 Кримінального Кодексу України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

На саморобному та незареєстрованому причепі з маніпулятором, водій трактора перевозив «14 стовбурів деревини сосни завдовжки 5 метрів кожна різного діаметру, які були без відповідних маркувань та дозвільних документів, що є порушенням чинного законодавства», – йдеться в ухвалі.

14 стовбурів сосни, які знаходяться на території Іваничівського райвідділу поліції, арештували, бо вони «є об`єктами вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди».

Арешт трактора суд не задовольнив, оскільки це «призведе до зупинення господарської діяльності лісомисливського господарства».

Триває розслідування кримінальної справи.