Новини

Китай буде кремувати померлих від коронавірусу

Влада Китайської Народної Республіки розпорядилася про кремацію тіл пацієнтів, що померли від нового смертельного коронавірусу.

Кремація тіл повинна проводитися недалеко від місця їх смерті, а похоронні ритуали, такі як прощальна церемонія, заборонені, заявила влада.
Про це пише офіційне інформаційне агентство Xinhua, передає УНН.

Так, згідно з текстом директиви, спільно випущеної канцеляріями Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР, Міністерства цивільної адміністрації Китаю і Міністерства громадської безпеки КНР, останки інфікованих пацієнтів не повинні перевозитися між різними адміністративними одиницями провінційного рівня і не повинні зберігатися шляхом поховання або іншими способами.

Тіла померлих пацієнтів повинні бути продезінфіковані і поміщені медичними працівниками відповідно до правил в пакет, який герметично закривається і не можна розкривати після запечатування.

Похоронні бюро повинні відправляти спеціальний персонал і транспортні засоби для перевезення тіл відповідно до встановленого маршруту, а тіла повинні бути піддані кремації в спеціально відведених крематоріях, підкреслюється в документі.