Новини

Волинський митник, який погорів на хабарі, внесе грошову заставу

Митник, якого звинувачують у систематичному отриманні хабарів від 1000 до 1500 гривень з водіїв, які перетинали кордон через “Устилуг”, сплатить грошову заставу. Підстава запобіжного заходу – наявність обґрунтованої підозри у вчиненні криміналу.

Про це відомо з ухвали Личаківського районного суду міста Львова, – інформує сайт “Княжий Град”.

Також, згідно з ухвалою, його відсторонять від посади на два місяці.

Нагадаємо, оперативники Служби безпеки України викрили у міжнародному пункті пропуску «Устилуг» незаконний механізм отримання митниками хабарів за безперешкодний пропуск через державний кордон товарів народного вжитку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому були обшуки на волинській митниці.

Слідчий суддя зважив на те, що підозрюваний займає посаду державного інспектора ВМО №4 МП “Володимир Волинський” Волинської митниці Держмитслужби “має можливість використовуючи свій авторитет та здобутий досвід впливати на свідків у кримінальному провадженні…чи перешкоджатиме кримінальному провадженню”.

Держінспектору призначили запобіжний захід у виді застави у розмірі 20 розмірів прожиткового мінімумів доходів працездатних громадян, що становить 42 040 гривень.

Окрім цього, йому не можна відлучатися з місця свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду, зобов’язаний утримуватись від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні щодо обставин справи та має здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

За попередніми висновками експертів, загальний розмір «данини», якою митники обклали українських громадян, сягав від 60 до 150 тисяч гривень за зміну.

Судове слідство триває.