Новини

Apple хоче випускати нові айфони двічі на рік

Аналітики прогнозують, що Apple може змінити стратегію випуску iPhone, аби видавати нові пристрої двічі на рік.

Цей зсув дасть компанії велику гнучкість у зміні своїх продуктів і конкуренцію з іншими виробниками пристроїв, які випускають нові телефони протягом року. Це також стане серйозною зміною стратегії для найважливішої лінійки продуктів Apple, – інформують Факти.

"Виходячи з перевірок нашого ланцюжка поставок, ми очікуємо стратегічної зміни частоти запуску з випуском двох нових моделей iPhone у першій половині року, а потім – ще двох у другій, що сприятиме згладжуванню сезонності під час запуску", – розповідає аналітик JP Morgan Самік Чаттерджі.

Аналітики також передбачили прогнози для лінійки iPhone Apple 2020 року: чотири нові моделі iPhone випустять у вересні 2020 року. Також навесні компанія може випустити бюджетну версію, яка нагадуватиме iPhone 8.

З 2017 року Apple дотримується трьохмодельної стратегії. У всіх телефонів будуть чудові OLED-екрани та підтримка мережі 5G, хоча деякі моделі не підтримуватимуть технологію mmWave, яка обіцяє більш високі швидкості.

"Ми очікуємо, що дві моделі більш високого рівня матимуть ще й потрійну камеру і 3D-зондування, коли простіші моделі включатимуть підтримку тільки частоти нижче 6 ГГц і подвійну камеру (без 3D-відчуття)", – зазначає аналітик.

Смартфони оновленої лінійки Apple матимуть відчутні відмінності всередині однієї лінійки. 5,4-дюймова і 6,7-дюймова версії будуть доступні в єдиній модифікації, а третю модель з діагоналлю екрана 6,1 дюйма представлять у двох версіях.