Новини

Працівників Волинського облмуздрамтеатру обурило звільнення двох народних артистів України

Артисти з Волинського академічного українського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка висловили своє обурення у зв'язку із звільненням двох народних артистів України – Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко з Національного академічного украї́нського драматичного театру імені Марії Заньковецької, що у Львові.

Про це повідомили на сторінці театру в фейсбуці.

«Шановна театральна громадо України. Звертаємось до всіх, кому не байдужа доля українського театру. Повідомлення про звільнення народного артиста України Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко з театру – подія, що примушує здригнутися і з величезною тривогою задуматись над цією історією.

Ці люди – епоха в українському театрі. Ці люди – історія українського театру. Ніхто не сміє чіпати цих велетнів сучасного театру. Приберіть всі свої закони недолугі і смішні і усвідомте свій ганебний вчинок», – йдеться у дописі.

«Шановні, любимі Федоре Миколайовичу та Таїсіє Йосипівно! Волинський театр підтримує Вас, любить і запевняє у глибокій повазі до Вашої позиції і до Вашої титанічної праці на благо театру і народу України. Ми з Вами і ми підтримуємо Вас!» – додають театрали.