Новини

На луцькому підприємстві працює майже 40 людей з інвалідністю

На ПрАТ «Теремно хліб» працює 36 людей з інвалідністю.

Про це стало відомо у четвер, 28 листопада, на пресконференції щодо роботи служби зайнятості з працевлаштування громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Зокрема, голова правління «Теремно хліб» Віктор Зомбер розповів, що нині у них працевлаштовані 36 людей з інвалідністю, що на 10 осіб більше за квоти. Загальна кількість працівників – 600-620.

На підприємстві кажуть, що у них є працівниця з вадами зору. Ця жінка є членом громадської організації УТОС (українське товариство сліпих) і захищає права осіб з інвалідністю.

«Нам дуже приємно, що саме ця людина працює на нашому підприємстві і не лише сумлінно виконує свою роботу, а також допомагає таким людям, як вона. Для нас – це честь. Приємно, що в нас є така соціально активна працівниця. Вона запрошує таких же людей з вадами зору до нас на роботу, і ми залюбки їх беремо», – розповідають на ПрАТ «Теремно хліб».

До слова, нині на підприємстві актуальні п’ять вакансій водія транспортних засобів, три – тістороба, дві – укладальника-пакувальника.

За словами директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, в 2018 році у Волинський обласний центр зайнятості звернулися 1268 осіб з інвалідністю. У 2019 році динаміка зросла – 1351 звернення щодо працевлаштування.

Цікаво, що 11 з них працевлаштували шляхом виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, себто ці люди відкрили власний бізнес. Здебільшого вони займаються роздрібною торгівлею, наданням бухгалтерських, перукарських послуг та займаються маркетингом.