Новини

Підсунули фальшивку: на Волині шахраї кинули на гроші пенсіонера

На Волині шахраї обікрали 67-річного дідуся.

Про це повідомляє «Нововолинськ.com».

Знявши з банкомату пенсію, він рушив у сторону центральної міської лікарні. Але по дорозі став свідком дивної ситуації: молодий хлопчина впав і згубив якийсь пакунок. А інший перехожий його підняв і запропонував пенсіонеру поділити знахідку. Мовляв, там знаходяться чималі гроші. І так його заговорив, що той і не помітив, як зайшов з незнайомцем у двір будинку, неподалік аптеки «Бажаємо здоров’я». А вже там несподівано з’явився хазяїн пакунка і почав звинувачувати пенсіонера у крадіжці його грошей. Аби довести, що ці звинувачення безпідставні, пенсіонер показав свій паспорт із щойно знятими грошима. І зауважив, що йому чужих не треба, якщо, ось є свої.

«Минулого понеділка це сталося. Я зняв пенсію з банкомату Ощадбанку і пішов додому в сторону лікарні. Ще зайшов в Аптеку «Бажаємо здоров’я» купив там собі ліки. Виходжу надвір, бачу, що біжить хлопець років 25, падає і ніби як губить якийсь пакуночок. На зустріч йому йде високий чоловік з паличкою. І за ним ще один молодий, на вигляд йому років 30-ть. Той наймолодший хлопчина встає, я йому кричу, що ти щось загубив. Але він не звертає на це уваги. І йде собі далі. Цей молодий чоловік піднімає цей пакунок, а я йду додому на проспект Перемоги. То він мене наздоганяє і каже: «Давай поділимося тими грошима. Дивіться скільки їх тут. Тут і долари і євро». Я почав відмовлятися. Навіщо мені чужі гроші? Вони мені не потрібні. А згорток цей був замотаний скотчем. Що там було, я не знаю, але купюри якісь там дійсно були. Він мене заговорив, зайшли ми у двір будинку за аптекою «Бажаємо здоров’я», і почав знову мене вмовляти поділити ці знайдені гроші. Аж тут бачу, що знову біжить той хлопчина, що оце впав. Підходить до мене й каже: «Ти в мене гроші вкрав». Я кажу, що не брав ніяких грошей, навіщо вони мені, якщо свої ось щойно отримав. І на підтвердження цього дістаю і показую йому свого паспорта з грошима. Я легенько його відкрив і назад закрив», – розповідає пенсіонер.

А вже вдома він побачив, що у паспорті замість знятих коштів – фальшивки. Зрозумівши, що став жертвою шахраїв, пенсіонер відразу ж написав заяву у поліцію.

Там відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального Кодексу України, зокрема, шахрайство. Наразі тривають слідчі дії.

«Матеріали внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз ми розслідуємо цей злочин», – зауважив начальник слідчого відділення Нововолинського відділення поліції Вадим Сватко.

До речі, за словами слідчого, такий вид шахрайства у Нововолинську стався вперше. Схожий випадок правоохоронці зафіксували кілька років тому. А тому закликає нововолинців бути обачними, аби не попастись на гачок винахідливих шахраїв.