Новини

Австрія виділить мільйон євро на відновлення Донбасу

Федеральний уряд Австрії вирішив дати Міжнародному комітету Червоного Хреста та австрійським неурядовим організаціям по 500 тисяч євро для пом'якшення ситуації в кризових регіонах України.

Про це повідомляє австрійське агентство APА, інформує УНН.

"Австрія підтримує Україну в кризі, яка триває вже більш ніж п'ять років. Виділивши 1 мільйон євро, ми хочемо полегшити доступ гуманітарної допомоги і підтримати операції з розмінування в конфліктних регіонах", - заявив міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг.

Як зазначається, незважаючи на прогрес у вирішенні конфлікту, гуманітарна ситуація на Донбасі продовжує непокоїти австрійську сторону.

За інформацією Управління Організації Об'єднаних Націй з координації гуманітарних питань, наразі 3,5 млн людей залежать від невідкладної гуманітарної допомоги.

"Ситуація в плані безпеки залишається нестабільною, особливо у східній частині країни, незважаючи на режим припинення вогню", - пише агентство.

Як повідомляється, Австрія намагається забезпечити постраждале цивільне населення предметами першої необхідності, медичною допомогою, психосоціальною підтримкою та юридичними консультаціями.

Також глава МЗС виокремив питання розмінування територій Донбасу як невід’ємної частини подолання наслідків кризи на сході України.

"Австрія послідовно виступає за ліквідацію протипіхотних мін, які завдають величезних страждань серед цивільних, перешкоджаючи нормальному розвитку та відновленню територій", - сказав Шалленберг.