Новини

На Волині директора і заступника держпідприємства підозрюють в махінаціях

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення начальником та заступником начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» (зараз ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці») службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам держави, – повідомили в пресслужбі прокуратури.

У 2013-2015 році посадовці, порушуючи вимоги Закону, підписали сотні (керівник – 199, заступник 116) договорів із суб’єктами господарювання на проведення експертних обстежень та досліджень, у яких було занижено граничний розмір тарифу вартості робіт, проведених працівниками ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», завдавши державному підприємству збитків – директор – на понад 385 тис грн., заступник – на понад 225 тис грн.

Обом їм повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (кримінальне правопорушення, передбачене, ч. 2 ст. 367 КК України).

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

До слова, за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.