Новини

Отруєння в луцькому кафе «Базилік»: лікарі підозрюють персонал

Персонал кафе «Базилік», в якому на днях отруїлося восьмеро людей, відмовився від обстеження.

Про це повідомляє Волинський ОЛЦ МОЗ України.

Нагадаємо, після відвідування кафе «Базилік», що на вулиці Кравчука у Луцьку, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) звернулось 8 осіб, з них 3 дітей.

У всіх захворілих відмічалися виражені розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С. Попередній діагноз — гострий гастроентероколіт. Стан хворих середньої важкості. Всі постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні.

"У зв’язку з відмовою, не проведено обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їх здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення", – йдеться в повідомленні.

Адміністрації «Базиліка» були надані пропозиції щодо проведення обстеження персоналу закладу на наявність збудників інфекційних захворювань.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»: «Власники, а також керівники та інші посадові особи підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності зобов’язані в межах своїх повноважень сприяти медичним працівникам у здійсненні заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб».

Для вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання оперативно залучено Держпродспоживслужбу.

Розпочато епідеміологічне розслідування.