Новини

На Горохівшині борються із порушенням земельного законодавства

Як правило, під час проведення жнивної кампанії суб’єктами господарювання, фермерами, підприємцями порушуються дотримання земельного законодавства України, а саме: використання земель без правовстановлюючих документів, повідомляють у відділі з питань внутрішньої політики, інформаційної діяльності та технологій апарату райдержадміністрації

Про це інформує видання "Район.Горохів".

Голова Горохівської райдержадміністрації Юлія Гринчук підписала розпорядження про організацію в Горохівському районі операції «Урожай – 2019». Відповідним розпорядженням утворили робочу групу, у складі якої – керівники органів виконавчої влади, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування.

Робоча група також уповноважена контролювати виплату реальної заробітної плати працівникам, зайнятим у сільському господарстві на всіх етапах виробництва, виявляти та залучати до декларування осіб, які надають послуги як громадянам, так і суб’єктам господарювання з обробітку землі та комбайнуванню власною сільськогосподарською технікою з подальшим дослідженням наявності документального оформлення таких відносин з дотриманням чинного законодавства, контролювати правильність та повноту виплати орендодавцями земельних ділянок (паїв) орендної плати.

Використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів призводить до недоотримання значних коштів у бюджети всіх рівнів.

Відтак, 4 липня розпочалися і тривають виїзди робочої групи на чолі із заступником голови райдержадміністрації Андрієм Розтокою у сільські, селищні ради. Під час перевірок виявили ряд порушень земельного законодавства, про що будуть підготовлені відповідні звернення до правоохоронних органів та земельної інспекції. Перевірками планують охопити весь район.