Новини

У Лондоні в смітнику знайшли таємні файли військової бази

У Лондоні в смітнику знайшли таємні файли, що стосуються науково-військової бази Porton Downю.

Учені цієї бази ідентифікували смертоносний «Новачок», яким отруїли російського ексшпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію. Про це пише ТСН.

У документах нібито є інформація про спорядження охорони бази, домашні адреси працівників і пароль від комп’ютерної системи. Тисячі сторінок охоплюють інформаціє від початку 1980-х років до кінця 2017 року.

Саме вчені з лабораторії Porton Down ідентифікували смертоносний «Новачок», яким отруїли російського ексшпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію.

Міністерство оборони Британії вже розпочало розслідування з цього приводу.

Один правоохоронців, який мав справу з цією військовою базою сказав: «Це 100% могло закінчитись катастрофічно. Хто десь не виконав свою роботу сумлінно». На його думку, те, що могло статися набагато гірше за те, що сталося.

Один з експертів з розвідки сказав Daily Star, що ці документи – «мрія терориста». Адже смітниками нишпорять безхатьки, які вишуковують речі на продаж.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження «Новічка». Згодом спецслужби Великобританії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля та його доньку.

Спільне розслідування The Bellingcat і The Insider підтвердило, що вони – співробітники російських спецслужб Чепіга та Мишкін. У лютому 2019 стало відомим ім’я третього підозрюваного у отруєнні.