Новини

На Івано-Франківщині блискавка вбила трьох львів'ян

У п'ятницю, 21 червня, троє мешканців Львова – 65-річний, 56-річний та 34-річний – разом загинули від удару блискавки. Негода почалася, коли вони стояли на зупинці у селі Беньківці Рогатинського району на Івано-Франківщині.

Блискавка влучила у зупинку, де перебували п'ятеро людей, повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

У п'ятницю, 21 червня, о 19:10 до рогатинської поліції надійшло повідомлення про нещасний випадок у с. Беньківці. Поліцейськими встановлено, що блискавка влучила у зупинку, яка складається з металевих конструкцій. На місці пригоди загинули троє чоловіків (1954, 1963 та 1985 року народження), які з Львівської області приїхали до родичів. Крім того, травмувалися дві жінки, місцеві мешканки. Їх при свідомості госпіталізовано. Одна із потерпілих стояла трохи далі від інших осіб і пояснила, що від миттєвого удару її відкинуло на землю, а коли піднялася, то чоловіки ознак життя не подавали.

За фактом смерті відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією згідно із ст. 115 ККУ.

Місцева мешканка Світлана інтернет-виданню «Фіртка» розповіла:

«Всі люди приїхали у село автобусом «Львів-Долиняни». Починався дощ, то ж вирішили перечекати негоду на зупинці. Там було п’ятеро людей – подружжя, двоє чоловіків та жінка, яка приїхала зі Львова до матері на вихідні».

Негода тривала півгодини. Люди кажуть, що блискавки вдаряли одна за одною, грому не було чути.

«Здавалося, що блискавки розсікають небо наполовину. Одна з них вдарила у зупинку. Усіх, хто там стояв, повалила на землю. Жінки стояли окремо від чоловіків, їх наче відкинуло ударом, а от хлопці одразу загинули. Коли їх знайшли, то кажуть, аж одяг чорний на них був. За секунду футболки погоріли. Жінок забрали у місцеву лікарню. Одна з них втратила слух, іншій паралізувало ноги», – додає Світлана.

Люди шоковані трагедією. Місцеві організовуються, якби хоч якось допомогти родичам загиблих. Скоріш за все, всіх ховатимуть на місцевому цвинтарі у Беньківцях, адже усі загиблі народилися у цьому селі. У 34-річного Тараса Міська залишилося двоє неповнолітніх дітей.