Новини

На Волині «Опора» фіксує перші порушення на виборах

На Волині Громадянська мережа «Опора» заявляє про фіксацію порушень у роботі дільничних виборчих комісій.

Зокрема, станом на 07:30 ранку 31 березня спостерігач «Опори» на дільниці №070366 у селі Доротище Ковельського району (округ №21) зафіксував, як принаймні двом особам виписували посвідчення на порожніх проштампованих бланках від ОВК просто у приміщенні дільниці.

На прохання спостерігача надати відповідну постанову про призначення вказаних осіб у комісії відмовили. Відтак доказів призначення саме цих осіб до складу комісії спостерігачеві не надали.

«Опора» вбачає у цьому випадку перевищення повноважень з боку ДВК, оскільки такі повноваження не передбачені в статті 27 Закону України «Про вибори Президента України».

Також станом на 07:54 в селищі Торчин Луцького району на дільниці №070489 (округ №20), під час вкидання контрольних листів у виборчі скриньки спостерігачі, окрім спостерігача «Опори», розписалися на листах у місці, де мали ставити свої підписи члени виборчої комісії.

Спостерігача Громадянської мережі «Опора» не допустили на ранкове засідання дільничної виборчої комісії на дільниці №070091, що у селі Новостав Горохівського району.

Спостерігач прибув на дільницю, аби бути присутнім на засіданні, однак його не пустили. Голова комісії повідомила, що всіх запустять о 8-й годині ранку.

На місце інциденту викликали поліцію, відтак спостерігач «Опори» подасть відповідну заяву.