Новини

Вдарив кулаком в обличчя, викрутив руку і бив у груди: у селі під Луцьком священик побив жінок

Настоятеляь храму села Рованці Луцького району підняв руку на двох жінок через неприязні стосунки. Одну прихожанку побив прямо в церкві, на іншу в результаті конфлікту підняв руку в будинку.

Про це повідомляє інформаційне агентство "ВолиньPost" посилаючись на вирок Луцького міськрайонного суду.

Інцидент трапився у жовтні минулого року.

Приблизно в 11 годині ранку 27 жовтня в будинку на вулиці Прилуцькій села Рованці у священика виник конфлікт з однією з потерпілих. У результаті конфлікту він наніс удар кулаком в обличчя жінці, після цього схопив за руку та різко викрутив, а далі декілька разів вдарив в груди.

У результаті таких побоїв у жінки був зламаний палець, побита губа і синці.

Вже приблизно через годину після скоєного священик побив ще одну жінку у храмі Андрія Первозванного, настоятелем якого він є.

Через неприязні стосунки він наніс іншій потерпілій два удари кулаком в голову, чим спричинив їй тілесні ушкодження.

Луцький міськрайонний суд визнав священика винним і визначив йому покарання – рік обмеження волі. Але батюшку звільнять і від цього покарання, якщо впродовж року він не вчинить нового злочину і виконуватиме покладені на нього обов’язки.

Зокрема, повідомлятиме правоохоронців про зміну місця проживання, роботи, періодично з’являтиметься для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та не виїжджатиме за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Відомо, що потерпілі позивалися і з метою відшкодування їм моральної шкоди. Однак, суд залишив це без розгляду.