Новини

На Волині до дачних масивів пустять більше маршруток

До дачних масивів «Світоч» та «Воротнів» курсуватиме більше маршруток.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Вже десяток років жителі дачних масивів «Світоч» та «Воротнів» незадоволені транспортною інфраструктурою до своїх територій: не вистачало маршрутів, були недобросовісні перевізники та погані схеми маршрутів.

Начальниця управління транспорту та інфраструктури Наталія Остапкович розповіла, що підприємець Хайчевський по маршруту (№230А) здійснював перевезення, а два інших підприємці – Юзефко (№230А) та АТП «Луцьк» (№282) не здійснювали.

«Підприємцям, які не здійснювали перевезення, ми направили письмові попередження, а після їх невиконання ми ще раз обстежили пасажиропотік. І знову зафіксували, що ці підприємці так і не вийшли на маршрут. Тоді ми направили їм розірвані договори. А сьогодні призначили на маршрут №282 Промінь – Гаразджа – дачний масив «Воротнів» підприємця Назаренка, який сьогодні почав курсувати цим маршрутом з кількістю рейсів – чотири на день.

Підприємець Хайчевський, який продовжує перевезення, виконує сім оборотних рейсів одним транспортним засобом. Юзефко, з яким розірвали договір, поки виконує вечірній та ранішній рейс, доки йде підготовка дозвільних документів іншому підприємцю, що буде виконувати перевезення з 15 березня», – розповіла про зміни посадовиця.

За її словами, з 15 березня 2019 року до дачних масивів курсуватиме сімнадцять рейсів щодня трьома транспортними засобами, замість попередніх фактичних дванадцяти.

У нових автобусах буде більша пасажиромісткість, що дасть можливість для комфортнішого проїзду.

А коли розпочнеться дачний сезон – додадуть ще два-три рейси.

Водночас представники дачних масивів вимагали, аби усі рейси здійснював один перевізник. Зауважили, що їх не влаштовує схема маршруту перевезень Промінь – Гаразджа – Воротнів, мовляв таким рейсом довго добиратись.

По завершенню наради учасники звернулися до заступника голови ОДА Валентина Цьося, аби він відправив лист до Луцької міської ради з проханням продовжити рух міського маршруту №3.