Новини

Ще одна церква на Волині хоче перейти до ПЦУ

У селі Куликовичі, що на Маневиччині, відбулися парафіяльні збори, на яких громада прийняла одностайне рішення про перехід у ПЦУ.

Але перехід вирішили відтермінувати на шість місяців.

Про це пише голова Маневицької РДА Андрій Линдюк у "Фейсбуці".

"Сьогодні в с. Куликовичі відбулись парафіяльні збори на яких громада прийняла одностайне рішення підтримати Автокефалію Православної Церкви України. Тільки одне але... Відтермінували на прохання місцевого священика його на півроку. З аргументацією, "щоб ще 6 православних церков визнали ПЦУ". Якщо швидше визнають, то і швидше перейдуть, разом із священиком", – пише голова РДА.

"Стратегія Путіна-Кіріла "нє пущать" не спрацювала, то хоча б вирішили відтермінувати! До речі, я так розумію таку стратегію спустили зверху, не знаю чи аж від Кіріла, але така позиція вже була озвучена одним священиком в іншому селі, на уточнююче питання "на скільки відтермінувати?" Прозвучала відповідь: "До виборів Президента України!"

Я так розумію, дехто щиро вірить, що Путін зробить все, щоб був такий Президент, який змінить сучасний курс України на відрив від Московії на всіх напрямах, зокрема і духовному!» – додав Андрій Линдюк.