Новини

Чи карають волинян, які продають наркотики в інтернеті

У 2018 році на Волині відкрили вісімнадцять кримінальних проваджень відносно осіб, які мають відношення до торгівлі наркотиками в інтернеті.

Про це стало відомо у середу, 9 грудня, під час зустрічі зі ЗМІ за результатами наради з приводу обговорення актуальних питань щодо взаємодії з протидії збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, зокрема через інтернет, та інформування громади міста про шляхи протидії вказаному явищу.

Нагадаємо, у Луцьку на стінах корпусу економічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки рекламують наркотики.

У вівторок, 11 грудня, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт відповів, що у Луцьку вже давно працюють над вирішенням цієї проблеми.

"Думаю, що це не є великою проблемою і всі заходи будуть прийняті», – сказав Пустовіт.

У середу, 12 грудня, на вулиці Рівненській у Луцьку з'явилися нові надписи з іншою адресою та пропозиціями.

За словами начальника управління протидії наркозлочинності ГУНП у Волинській області Володимира Костанюка, у 2018 році було відкрито 18 кримінальних проваджень, що стосуються осіб, які мали відношення до збуту наркотиків через інтернет.

У Ковелі зафіксували близько 20 епізодів, тобто відкрили 20 кримінальних проваджень.

«Є кримінальні провадження, які відкрили зараз через публікації про збут наркотиків. Щоразу, коли йде хвиля надписів про продаж наркотичних речовин на стінах будинків, будівель, адмінприміщень, ці факти ми реєструємо в єдиний облік», – сказав Володимир Костанюк.