Новини

За один «косяк», який знайшли в автобусі на «Ягодині» – засудили до 5 років

Пасажира автобуса «Ворцлав-Черкаси», у якого на «Ягодині» знайшли 0,33 грама канабісу, засудили до 5 років позбавлення волі із випробувальним терміном у рік.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 28 грудня 2018 року.

Слідство з'ясувало, що 19 травня 2018 року під час перетину кордону в одного із пасажирів автобуса сполученням «Ворцлав-Черкаси» службовий пес знайшов наркотики. Зокрема, 0,33 грама канабісу, які чоловік загорнув у фольгу та заховав у сумці, що була розміщена у багажному відділенні автобуса.

Свою вину чоловік визнав. Пояснив, що періодично вживає канабіс і перебуваючи на заробітках у Польщі придбав «траву». Частину викурив, частину вирішив перевезти в Україну. Заховав канабіс у кишеню сумки, замотавши у фольгу.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.305 КК України - контрабанда наркотичних засобів, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Покарання призначили у вигляді п'яти років позбавлення волі. Оскільки прокуратура не наполягала на ізоляції обвинуваченого, йому призначили "умовний" термін в один рік.