Новини

72-річний француз хоче переплисти Атлантику в бочці

71-річний Жан-Жак Савен відправився у подорож через Атлантику в бочці без двигуна.

Мандрівник сподівається, що перетнути океан йому допоможуть природні течії та вітер, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на ВВС.

Вдень 26-го грудня Савен відплив від берега іспанського острова Ієрро. Відомо, що його місцерозташування відстежують за GPS-трекером. Тож вже за 4 год. після початку подорожі вдалося з’ясувати, що бочку віднесло на південь від острова.

Савена Жан-Жак – колишній військовий. Свого часу працював рейнджером і пілотом. У січні йому виповниться 72 роки. Сказав, що для цього віку повинен зробити “щось неймовірне”.

Папсула, в якій пливе Жан-Жак, зроблена з багатошарової деревини, її вага 400 кг. Крім того, у ній встановили спеціальні панелі для виробництва енергії, причал біля правого борту, а також ілюмінатори по боках і на підлозі, “аби можна було побачити рибу”.

У середині бочки мандрівник облаштував кухню, спальне місце та стіл. Савен сказав, що взяв із собою пляшку вина.

Бочка рухається зі швидкістю 2-3 км/год. Мандрівник Савен планує подолати океан за 3 місяці, аби до березня 2019-го приплисти до берегів Карибських островів. Чоловік зізнався, що хоче, аби його прибило до узбережжя французьких островів Мартиніка чи Гваделупи. Так буде “простіше оформити документи та відправити капсулу назад”.