Новини

Мешканці селища на Волині потерпають від постійної вібрації

На Волині у селищі міського типу Мар'янівка мешканці потерпають від вібрації, яка на їхній землі перевищує норму утричі.

Про це йдеться у сюжеті «ТСН».

Підвищену вібрацію місцеві почали відчувати у вересні, саме тоді, коли на сусідньому цукровому заводі змінили обладнання, встановивши більш сучасне й потужне. Відтоді від вібрації рухаються рослини, предмети, болить голова.

«Не можна спати, бабулька 80 років поїхала до дочки в Горохів, бо не може тут, голова болить. Тут в усіх голова болить, але куди мені вибиратися зі своєї хати», – каже місцевий мешканець Анатолій.

У нього дзеленчить посуд, вібрує підлога, в інших мешканців доводиться постійно зачиняти двері, які рухаються через вібрацію. На цілій вулиці будинки покрилися тріщинами.

«Розмовляв з директором, на дорозі зустрів. Він каже: «До нас ніяких претензій. В нас за проект тої трясучки, ми заплатили 800 тисяч, все ліцензовано, зауважень немає, хочте, зустрінемося в суді », – розповідає Анатолій про реакцію керівництва підприємства.

Деякі мешканці, однак, уникають розмови, адже працюють на заводі. Дехто каже, що був випадок звільнення співробітника, чиї родичі дуже скаржилися на ситуацію.