Новини

На Волині з'являється ікона на місці, де хочуть збудувати сміттєзвалище

Жителі села Цегів Горохіського району кажуть, що будувати сміттєзвалище поблизу їхнього населеного пункту не лише небезпечно для здоров'я, а й гріх.

Про це йдеться на сторінках газети "Горохівський вісник".

Свої думки, претензії та аргументи проти будівництва полігону, яке розпочалося нещодавно, люди висловили на зустрічі з керівниками району.

Бачити полігон неподалік свого населеного пункту мешканці не бажають. Однією з причин називають джерела на виділеній під нього земельній ділянці.

Підприємець Олег Басалик розповів, що на одному з джерел колись з'явилась ікона Божої Матері. Її спершу відвезли в церкву до сусідів-холонівців, проте образ невідомо як знову знайшовся біля водиці, і тоді його розмістили в сільському храмі.

За словами лікаря-дерматовенеролога Горохівської ЦРЛ Ярослава Павлюка, на території Цегівської сільської ради є невеличкий куточок із трьох лісів. Вони очищають повітря, допомагають ліквідувати шкоду, завдану в минулому очисними спорудами цукрового заводу, який тепер працює по-сучасному і в ставку вже водиться окунь. Нещодавно ліс стали вирубувати, бо неподалік села хочуть зробити сміттєзвалище.

"Варто задуматися над тим, яке екологічне середовище залишимо після себе", – зазначив лікар.

Керівники району ж доводять, що проект будівництва розроблено за всіма правилами і євростандартами. І спеціалісти запевняють, що провели всі необхідні дослідження, що сусідство полігону є абсолютно безпечним для місцевих мешканців.