Новини

«Попросили встати, бо прийшли інші люди», – журналістку вигнали з ресторану в Луцьку

Журналістку відомого українського телеканалу вигнали із нового закладу «Meat&Green», що на вулиці Кривий Вал у Луцьку.

Про це журналістка телеканалу ICTV Надія Михайлова написала на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Лучанка Надія Михайлова, яка нині живе і працює у Києві, пише, що у свій день народження снідала у новому закладі Луцька.

У той день вона пристала на пропозицію скуштувати сніданок (бранч), який їй запропонували безплатно у зв’язку з днем народження закладу. Його в той день тестували, надалі ж такий «Фуршет» коштуватиме 300 гривень з людини.

«Ми з Андрієм Булгаровим потрапили в той ранок на такий собі ранковий «фуршет», який пізніше планують запроваджувати на постійно, а поки що він працював у тестовому режимі», – пише журналістка.

Крім бранчу, журналістка і її товариш замовили напої, за які заплатили. «Ми спробували страви, замовили собі кави», – розповідає лучанка.

Вона додає, що як тільки розрахувалися та почали збиратися, офіціанти попросили якнайшвидше звільнити столик, мовляв, на нього претендують інші гості.

«Попросили встати з-за нашого столика, бо прийшли інші люди, яких вони планують там посадити. І це притому, що навколо усі столики, крім одного, були вільні. І вони були вільні весь час, поки ми снідали!» – йдеться у дописі.

«З одного боку – вишуканість і смакота, з іншого – бачите самі… Якщо ви захочете смачно поїсти в ресторані «Meat&Green» у Луцьку, будьте готові, що час у вас обмежений, і вас можуть «попросити». Сумно…» – додає журналістка.

У коментарі під постом вона додала: «Сумно, що звільнення того столика було справою 5 хвилин, а враження безнадійно зіпсоване. Але то нічого, я ще в інших нових закладах Луцька не була. Впевнена – там краще».

Інтернет-виданню «Волинь24» Надія Михайлова розповіла, що після оприлюднення цього інциденту у соцмережі адміністратори закладу одразу відреагували на зауваження. «Вони попросили вибачення і запросили на вечерю, аби «змінити наше враження». Пообіцяли «провести з персоналом бесіду та нагадати їхню філософію, пріоритети, якість сервісу та ставлення до гостя». Проте пост я видаляти не буду», – сказала журналістка.