Новини

На Волині судитимуть інженера, який брав хабара

Слідчі оголосили про підозру 39-річному лучанину, котрий отримав 16 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомляють у прес-службі волинської поліції.

На початку листопада слідчі детективи спільно із працівниками Служби безпеки України в області викрили 39-річного інженера товариства з обмеженою відповідальністю на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 16 тисяч гривень.

Гроші чоловік отримав за безперешкодну видачу сертифікату відповідності щодо індивідуального затвердження транспортного засобу стандарту «Євро 5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу. Документ є підставою для первинної реєстрації транспортного засобу в сервісних центрах органів внутрішніх справ.

Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368-4 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди особою, яка провадить професійну діяльність з надання публічних послуг.

Санкція статті передбачає, зокрема позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із спеціальною конфіскацією. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.