Новини

У Луцьку з меморіалу вкрали плиту

З луцького меморіалу "Вічна Слава" поцупили плиту з переліком загиблих при визволенні Луцька від нацистів.

Про це повідомляє газета "Волинь".

Плита з переліком прізвищ на літеру "П" зникла у ніч на 14 листопада.

Як зазначила речниця Головного управління Національної поліції Анна Павловська, заяви про зникнення плити в поліцію наразі не надходило.

Заступник начальника відділу благоустрою Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Любов Грабовська підтвердила, що комунальники наразі не проводять там ніяких робіт.

Окрім того Любов Грабовська розповіла, що в ту ж ніч невідомі розбили чотири склини на зупинці біля Луцького медичного коледжу.

Довідково:

Меморіал Вічної Слави — меморіальний комплекс у Луцьку, який увічнює пам'ять тих, хто загинув під час визволення Волині від нацистів. Комплекс має статус з пам'ятки історії та культури національного значення. Загальна площа — 7,5 гектара (з них 5 га зелених насаджень.

На території комплексу розташована братська могила воїнів Другої світової війни, де захороненні приблизно 1800 солдатів, загиблих під час визволення Луцька. Також там розташовані стіна скорботи; пам'ятний знак волинянам-солдатам останнього призову Другої світової війни; волинянам, які загинули в Афганістані; жертвам депортації українців з етнічних земель у Польщі; ліквідаторам аварії на ЧАЕС та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, волинським майданівцям та інші.

На "Меморіалі Вічної Слави" зокрема похований учасник Революції Гідності, який загинув під час розстрілу Майдану Василь Мойсей.