Новини

У Луцьку варять унікальне крафтове пиво*

Статистика свідчить, що у світі пиво – це третій за популярністю напій, адже більше споживають лише воду та чай.

У Луцьку вже п’ятий рік працює броварня «Карабас Барабас», де варять справжнє ремісниче пиво з унікальним смаком.

Поняття «крафтове пиво» стало доволі популярним у світі, й не оминуло Україну. Виявляється, що таке пиво виготовляють і у Луцьку, а саме у броварні «Карабас Барабас». Варто зауважити, що крафтове, або ремісниче пиво створюють невеликими порціями за традиційними рецептами, але акцент роблять на смаку та якості. Саме тому його так цінують гурмани й воно стає набагато популярнішим за мас-маркет.

Це підтверджує й технолог «Карабасу Барабасу» Інна Юрковська, яка понад двадцять шість років працює в галузі пивоваріння. До речі, над тим, аби місцевий напій смакував якнайкраще у броварні працює лише дві людини – це пивовар, котрий вкладає свою душу та знання та технолог, який слідкує за процесом виробництва.

Наразі в асортименті шість видів хмільного напою: світле, темне, медове, пшеничне, «Душа Карабасу» та «Amber Lager».

«Ми використовуємо лише натуральні високоякісні інгредієнти. Зокрема – це спеціально підготовлена вода, солод та хміль. Звісно, важлива й чиста культура дріжджів», - розповідає технолог. До слова, основа – це німецький солод, але додають й український продукт з Славутича, що у Хмельницькій області.

Наразі в броварні варять лагерне пиво низового бродіння, але вже зараз є напрацювання щодо виведення на ринок нового продукту.

«Ми прислухаємося до клієнтів, вони багато подорожують. Пробують різні напої, а потім радять і нам щось цікаве», - розповідає Інна Юрковська.

Звісно, працівники броварні й самі їздять на навчання, форуми, слідкують за тенденціями на ринку. Скажімо, пивовар навчався у Чехії.

Наразі пиво вариться за традиційними рецептами, а його смак – унікальний завдяки солодам, для прикладу, так можна досягти школодано-карамельного смаку у темному пиві. Натомість у медове взагалі додається натуральний бджолиний продукт, до речі, від виду меду змінюється й смак.

«Ми не випускаємо односолодове пиво, працюємо завжди з двома, трьома солодами. Звісно, не використовуємо ніяких ароматизаторів чи стабілізаторів. Наше пиво – це живий, натуральний продукт», - зазначає технолог.

До слова, гості броварні «Карабас Барабас» можуть й самі спостерігати за процесом приготування улюблених напоїв. Якість підтверджується тим, що пиво має невеликий термін придатності. «Воно екологічне і живе, заправлене сьогодні на сьогодні. Ми робимо пиво, як для себе: з душею», - додає Інна Юрковська.

Тож посмакувати унікальним напоєм можна у закладах «Карабас Барабас» за адресою: Винниченка,4 та Волі, 48.

А також, віднедавна запрацював й сервіс доставки. Замовити улюблені страви та напої можна за телефоном: 066 600 400 2