Новини

«Дічь дічяйша»: лучани про те, що хочуть збудувати на місці Старого ринку

Проекти забудови території Старого ринку викликали неоднозначну реакцію у лучан.

Нагадаємо, 1 жовтня завершився всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращий проект облаштування території в межах Старого міста, прилеглої до замку. Участь у конкурсі взяли чотири учасники.

Деяким містянам ідеї архітекторів сподобались, інші ж вважають, що місту вкрай потрібен ринок, і проекти недолугі.

Iryna Stepanivna: "Проти цих яскравих вичурних будиночків з колонами. Схоже на російські торгівельні ряди. А ось верх будиночків - копія Вільнюса чи Амстердама. А в нас нічого свого не було?"

Antonina Kozilevich: "Краще б ринок обладнали по-людськи ! Щоб люди які туди ходять за продуктами та іншим товаром мали змогу і в подальшому придбати необхідний товар. Це жах!"

Nadia Boretska: "Прянічні будиночки - гарно, проект має пасувати до архітектури старого міста і ніяк не ТЦ!"

Алла Андрийчук: "Гірше, як там є - не буде! Таке звалище сміття та циганів в історичній частині міста - це також абсурд".

Larysa Zaychuk: "Якщо в бюджетi мають грошi на такi мости, то, на сьогоднiшнiй день, краще допомогти пенсiонерам, продуктами, медициною i навiть одягом, якого не мають можливостi купити роками".

Галина Гірник: "Ідея цікава. Це обличчя нашого міста, і те, що бачать туристи на сьогодні - це жах! А потім обурюємся, чого ми саме брудне місто".

Віталій Жуковський: "Таке враження, що теперішня місцева влада складається з мрійників-дизайнерів. Вже в новинах демонстрували майбутній парк 900-річчя, дитячу церкву, РАГС... Тепер ця "картинка"... Але між "мріяти" і "змінювати" є суттєва різниця".

Valya Bazhanyuk: "Чи запитали у людей, чи нам потрібні ці комплекси? Ми хочемо купити здорову їжу з села, а не хімію з магазинів. Геть різні конкурси. Інше діло, що тепер Старий Луцьк став історичним. То знайдіть для людей з села місце, де будуть свіжі продукти і здорове харчування для дітей. По друге, чи можна в історичній частині будувати торгові комплекси? Можливо, готелі під старовину, галереї, виставкові зали, концертні майданчики. Геть ваші конкурси".

Інна Карпичова: "Що це за пропозиції, звідки їх взяли? Це жах. Немає ніякого дотримання архітектурного під стиль замку. Хтось дуже хоче захопити цю територію. А чому не впорядкувати ринок?"

Оксана Тараймович: "Навіщо ці скляні монстри??? Це жах. А в людей запитували, чи ми це хочемо???"

Сергій Буслюк: "Ринок знести. Від ідеї забудови відмовитися. Посадити дерева, зробити площу, стоянку, фонтан. Забудова спотворить замок".

Віктор Чухрай: "Ідіоти! Замок знести і гаплик! Все одразу вирішиться!"

Юлія Богданова: "Який жах! Це просто знущання! Де історики, фахівці, науковці, музейники? Люди, де ви?!"

Roman Khlopetskyi: "Хочу знайти підходяще слово, але думаю, що такого слова просто немає. Можливо, якщо це побудують, то з'явиться такий вираз, що означатиме "дічь дічяйша", крайня стадія неестетизму, несмаку і непотрібу і звучатиме це як - "те, що зараз замість старого ринку". Хоч не кажіть, що це всерйоз таке хтось запропонував, скажіть що це жарт..."

Микола Миколайович: "Мені, як жителю цього міста, потрібен ринок! Мені не потрібні поверхівки та торгові центри. Цього всього предостатньо в місті. А ринків великих тільки два".

Oksana Semenyuk: "Ринок дійсно потрібно перенести... Ця антисанітарія вже огидла. А на рахунок нових облагорожень - це потрібно обговорювати з громадою, істориками. А не виграє тендер якась огидна ідея за відкати, а ми маємо миритися з чужим несмаком".

Petro Sidoruk: "Повний несмак!"

Аліна Степанюк: "Ринок перенести, зробити гарну паркову зону з сувенірними крамничками, традиційною випічкою, побудувати парковку для екскурсійних автобусів. А ці скляні побудови - ні до чого на фоні старовинного замку".