Новини

В Україну повертаються дощі та холод

На вихідних Україні очікується поступове зниження температури.

17 жовтня буде невелика хмарність, без опадів, - повідомляє gazeta.ua.

Вітер переважно південно-східний, 3-8 м/с. Температура вдень 19-24°.

У Києві цього дня невелика хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура вдень 20-22°. По області також очікується невелика хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура вдень 19-24°.

18-19 жовтня в Україні також очікується невелика хмарність і без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 4-9° тепла, на узбережжі морів 7-12°; вдень 16-21°, 18 жовтня на Закарпатті, півдні країни та Дніпропетровщині до 24°.

20-21 жовтня місцями пройде невеликий дощ, у Карпатах - із мокрим снігом. Синоптики також прогнозують у ці дні поступове зниження температури. Зокрема, 20 жовтня денна температура всередньому стане нижчою на 3- 5°. 21 жовтня у Західних областях та на Півночі вдень похолодає до 11-13°. На Півдні та на Сході - до 14-17°.

Про те, що вже наприкінці цього тижня на зміну теплій, сонячній та ясній погоді прийдуть холоди та дощі, каже також синоптик Наталка Діденко.

"Синоптичне раювання підійде до завершення з 20 жовтня: спочатку похолодає на Заході, далі – у більшості областей", - написала Діденко.

За її словами, у другій половині жовтня почнуться періодичні дощі. Вона зауважила, що після опадів також знизиться ймовірність виникнення пожеж.

У Києві, Львові, Вінниці та Броварах на Київщині офіційно стартував опалювальний сезон. Щоправда, тепло там подають переважно до дитсадків, шкіл, поліклінік, лікарень, закладів культури.

У столиці ввімкнули гарячу воду, якої не було кілька місяців через борги за газ. Зокрема, вона вже з'явилася на Троєщині поблизу ТЕЦ-6. Місцеві жителі розповідають, що в деяких будинках уже навіть потепліли батареї.