Новини

У Вінниці засудили лікаря, через якого помер пацієнт

Лікаря швидкої медичної допомоги в Вінниці посадять на два роки за те, що він поставив неправильний діагноз пацієнту, через що пацієнт помер.

Про це повідомили в прес-службі Вінницького міського суду в четвер, 4 жовтня, пише "Кореспондент.net".

Під час судового засідання суду 60-річного лікаря швидкої визнали винним у тому, що він неправильно встановив діагноз хворому і не в повному обсязі провів догоспітальне обстеження. В результаті, пацієнт помер.

Також суд постановив стягнути з обвинуваченого моральну шкоду в розмірі 100 тисяч гривень на користь потерпілої - матері померлого.

Лікар у ході засідання суду своєї провини не визнав. "Однак його вина повністю підтверджена після свідчення потерпілих, свідків, спеціалістів. Також дані свідків підтвердили висновки експертиз", - йдеться в повідомленні суду.

Приймаючи рішення, суд взяв до уваги значний досвід лікаря і прийшов до висновку, що в даному випадку медичний працівник недбало виконав свої професійні обов'язки. Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Нагадаємо, в Вовчанському районі Харківської області місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти 52-річного лікаря, підозрюваного в постановці неправильного діагнозу, що стало причиною смерті пацієнтки.