Новини

У Італії заарештували мера через фіктивні шлюби

Мера міста в Італії, який відомий тим, що приймав до міста мігрантів, помістили під домашній арешт.

Доменіко Лукано, мера міста Ріаче, затримали через його можливу участь в організації фіктивних шлюбів для імміграційних цілей, - пише ВВС Україна.

При цьому суддя-слідчий відхилив більш серйозне обвинувачення у зловживанні державними коштами.

Арешт відбувається через декілька місяців після початку жорсткої міграційної політики з боку популістського уряду Італії.

Мер, відомий як Міммо, потрапив до заголовків по всьому світу через свою незвичну програму, яка передбачала запрошення мігрантів до малонаселеного міста у Калабрії.

Переселенцям надавали покинуті будинки та організовували навчання на робочому місці в надії на те, що новоприбулі вдихнуть нове життя до місцевої економіки.

Він розпочав цю програму у 1998 році за часів колишнього уряду, і відтоді сотні мігрантів приїхали до невеликого міста з населенням близько 2000 чоловік.

Успіх програми, яку багато хто вітав як модель інтеграції, призвела до того, що журнал Fortune назвав мера Лукано серед 50 найбільших світових лідерів 2016 року.

У вівторок, його заарештувала фінансова поліція Італії в рамках розслідування можливого сприяння нелегальній міграції.

Колишній міністр із питань інтеграції Сесіль Кьєнге висловила протест проти арешту, стверджуючи, що розслідування основних складових кримінальної справи проти мера припинилось.