Новини

На Волині патрульні затримали автобус, який перебував у розшуку

На Волині патрульні затримали мікроавтобус, який перебував у розшуку через несплачений штраф у понад 2 тисячі гривень.

У ніч на 1 жовтня, на посту у селі Вишнів, ковельські патрульні зупинили мікроавтобус "Mercedes", інформує прес-служба партульної поліції.

Транспортний засіб був у розшуку в державній виконавчій службі. Всередині перебувало подружжя та восьмеро дітей.

Правоохоронці пояснили причину зупинки та затримання автомобіля, запропонували громадянам погрітись всередині, купити їжу та дали води.

Водій почав телефонувати різним людям, а також на службу 102 зі скаргами щодо дій полісменів, разом з тим, ображав поліцейських, погрожував звільненням тощо.

Згодом на одному з інформаційних ресурсів з’явилась перекручена інформація про нібито "свавілля поліцейських", яка не відповідає дійсності. Патрульні представлялись, поводились гуманно, однак мусили діяти відповідно до закону, тобто вилучити автомобіль, який був у розшуку.

"Водій пояснив, що придбав автомобіль за дорученням і, мовляв, не знав про несплачені штрафи, наполягав, аби його з дітьми доставили додому, у Нововолинськ, а тоді забрали мікроавтобус, однак це було б порушенням законодавства, адже якщо автомобіль у розшуку, його необхідно вилучити одразу", – зазначає рядовий поліції Богдан.

"Нам було по-людськи шкода і чоловіка, і його сім’ю, ми пропонували різні варіанти допомоги, все є зафіксовано на відео, однак той вирішив не прислухатись. Врешті, мікроавтобус вилучили, опечатали, а відповідну інформацію направили у виконавчу службу", – розповідає патрульний.

Mercedes вилучили відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17.12.2008 № 1102.

Зазначимо, що подання на затримання чи арешт здійснює виконавча служба, ця служба його і знімає. За її інформацією, за цим автомобілем несплачений штраф у сумі 2 187 гривень.