Новини

Працівники «Волиньгазу» звільняються через низьку зарплату

На Волині за останні півтора року звільнилися 116 працівників ПАТ «Волиньгаз», а це – 25% колективу.

Про це повідомили 27 вересня під час прес-конференції у ПАТ «Волиньгаз», повідомляє інформаційне агентство «ВолиньPost».

Катастрофічна ситуація з працівниками виникла напередодні опалювального сезону. Тариф на розподіл газу протягом тривалого часу залишається незмінним. Тому люди йдуть з роботи через низькі зарплати.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя розповів, що під час опалювального сезону зростає навантаження на мережі та відповідальність працівників.

«Сьогодні ми стикнулися великою проблемою – відтоком надійних та професійних працівників з підприємства. Це пов’язано з тим, що НКЄКП вже майже 2 роки не переглядає розмір заробітної плати… Держава нас не чує а наші працівники не можуть так працювати, кожен має родину», - розповів Коротя.

Справа у тому, що рівень заробітної плати у працівників «Волиньгазу» на 39 % менший, ніж в середньому у промисловому комплексі по області. Як приклад навели конкретні суми – середня зарплата газовиків 6 630 грн, а з відрахуваннями – 5 340 грн. Водночас, середня зарплата у працівників промисловості в регіоні – 8 641 грн.

Загалом вартість газу для населення 6 900 гривень, та за структурою тарифу лише 710 грн залишається на витрати та утримання мереж підприємству.

«Цього катастрофічно не вистачає, тарифу витрачає покрити тільки 35% потреб», - додав Коротя. Тож профспілка працівників газових господарств обіцяє організувати протести у столиці, біля НКРЕКП, яку відбудеться 2 жовтня. Таким чином, кажуть газовики, хочуть «достукатися» та привести до того щоб привести тариф до економічно обґрунтованого. Таким чином, до нинішнього тарифу на транспортування треба додати лише 33 копійки.