Новини

Біля луцької школи №27 встановлять «лежачих поліцейських»

Біля школи № 27 у 55-му мікрорайоні Луцька встановлять штучні обмежувачі швидкості.

Про це повідомили у Луцькраді, відповівши на петицію про встановлення двох «лежачих поліцейських» на вулиці Липинського біля садочка № 40, а також встановлення знаку «Стоянка заборонена» на вулиці Гончара, біля центрального входу у школу-ліцей, пишуть Волинські новини.

Відповідна петиція набрала 306 підписів із 300 необхідних на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Зокрема, автор петиції Віктор Смолярчук зауважує, що водії ігнорують правила дорожнього руху і встановлені знаки обмеження швидкості.

«Нарешті завершено будівництво 27-ї школи у 55-му мікрорайоні міста і з вересня за парти цього навчального закладу сідає понад 500 маленьких лучан. Влада міста подбала і про хороші дороги до школи та садочка №40, що розміщений по сусідству», – йдеться у тексті петиції.

«Так у минулому році капітально відремонтована вулиця Липинського, цьогоріч – вулиця Гончара. Однак при ремонті вулиці Липинського не було передбачено встановлення «лежачих поліцейських», – пише Смолярчук.

«На жаль, культура водіння автомобілів в луцьких автолюбителів дуже низька і вони, не зважаючи на встановлені знаки обмеження швидкості та позначені пішоходні переходи на цій ділянці дороги постійно перевищують дозволену швидкість і наражають на небезпеку діток, що відвідують садочок та учнів школи-ліцею № 27», – зазначається в петиції.

Разом з тим, у тексті петиції автор зазначає, що на загальнобатьківських шкільних зборах батьки прийняли рішення звернутись з клопотанням до влади міста щодо встановлення двох «лежачих поліцейських» на вулиці Липинського біля садочка № 40, а також встановлення знаку «Стоянка заборонена» на вулиці Гончара, біля центрального входу у школу – ліцей.

На це у Луцькраді зауважили, що наразі на замовлення департаменту житлово-комунального господарства завершується виготовлення кошторисної документації.

Після виготовлення кошторисної документації та визначення підрядної організації будуть розпочаті роботи по влаштуванню елементів примусового зниження швидкості транспортних засобів.