Новини

На Волині скоротився рівень безробіття

На Волині поменшало безробітних. Згідно зі статистикою, за перший квартал 2018 року він становив 13%, що на 0,7% менше, ніж за поточний період минулого року.

Про це стало відомо 6 вересня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, пише Перший.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, що за січень-червень послугами центру зайнятості скористалось 26,2 тисячі осіб. З них на вільні на створені робочі місця працевлаштували 11,9 тисячі людей. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучили 3871 людину.

Станом на 1 липня на обліку перебувало 8,5 тисячі безробітних. Для них було 3600 вакансій. Роман Романюк наголосив, що центр зайнятості працює для двох цілей – пошуку роботи для безробітних та задоволення потреб роботодавців.

За його словами, якщо людина двічі відмовляється від запропонованої їй вакансії, її знімають з обліку. «Зменшення кількості безробіття є, зменшення кількості людей на обліку також є», – сказав Роман Романюк.

Він також додав, що якщо у людини є сім’я, вона не буде працювати за зарплату 5-6 тисяч. Член комісії Сергій Сівак розповів, що відбувається трудова міграція за кордон, оскільки люди шукають місця, де їм платять більше грошей.

Комісія взяла до відома озвучену інформацію.