Новини

Через хімічні викиди постраждали діти на Херсонщині

Щонайменше 20 дітей постраждали у Херсонській області через викиди небезпечних речовин на заводі "Титан" в Армянську.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко у селі Преображенка Каланчацького району, - інформує 24 канал.

"Всього ми вже оглянули (станом на 14:00, – 24 Канал) 320 людей, з них 270 дітей. Це із 7-ї ранку. І, наскільки я знаю, виявлено вже близько 20 дітей з діагнозами ларингіт, сльозоточивість. Дорослих – троє (хворих, – 24 Канал). Це не багато для дорослих", - розповів він.

За словами чиновника, наразі у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів, наближених до заводу "Титан", працюють 4 бригади медиків з Херсона - по дві в кожному районі. Він зазначив, що повна загальна картина, за результатами обстеження міцсевих жителів у цих двох районах, буде відома завтра, 6 вересня.

Директор департаменту охорони здоров'я ОДА наголосив, що постраждалі діти – середнього віку.

"У двох дитсадках ми взагалі не виявили хворих дітей. Скоріше за все тому, що дитсадівські діти, вони в приміщенні перебувають, їх на вулицю не випускають. А от в школі виявили хворих дітей середнього віку. З учнями старшого віку – теж нормально", – заявив Короленко.

Також він зазначив, що всі хворі діти будуть доправлені медичним транспортом до Херсона і госпіталізовані в Херсонську дитячу обласні лікарню, де їх обстежать, поставлять діагноз і будуть лікувати.