Новини

Помер Волинський Марадона

Сьогодні, 23 серпня, вночі на 61-му році життя відійшов у Вічність легендарний футболіст і тренер, найкращий бомбардир в історії команди «Волинь» (Луцьк), майстер спорту СРСР Андрій Стефанович Федецький.

Нещодавно, 5 серпня, він відсвяткував 60-річчя. Перед тим пережив інсульт. Черговий напад цієї підступної хвороби, очевидно, став для нього фатальним.

Андрій Федецький народився в селі Гамаліївка поблизу Львова. Вихованець львівського СКА, львівського і київського спортінтернатів. Найбільшу частину кар’єри футболіста, яку завершив у 38-річному віці в 1996 році, провів у команді з Луцька.

У 1977 році його запросив на Волинь Мирон Маркевич, який на той час був граючим тренером команди «Торпедо» (Луцьк). Згодом «Торпедо» перейменували на «Волинь».

Лише два сезони Андрій Федецький провів в інших клубах. У 1983-1984 роках захищав кольори харківського «Металіста», де у складі команди став фіналістом Кубка СРСР. У 1990-1991 роках виступав за польську «Гвардію» (Холм).

За «Волинь» зіграв понад 540 матчів, де забив 91 гол. Грав на позиції нападника і півзахисника. За його ігрову манеру вболівальники лагідно називали Андрія Федецького Волинським Марадоною.

Андрій Федецький – батько футболіста Артема Федецького, нинішнього капітана львівських «Карпат».

Інтернет-видання «Волинь24» глибоко сумує у зв’язку з великою втратою і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.