Новини

«Закінчені лузери» – творець годинника на Луцькраді різко відповів на критику

Підприємець і активіст Олександр Ніколайчук (на фото ліворуч) заявляє, що вартість годинника, встановленого на фасаді приміщення Луцької міської ради була б в рази вищою, якби його робили немісцеві спеціалісти.

“Рішення про необхідність розміщення годинника на фасаді Луцької міськради приймали зовсім не ми. Ми, як виробники, його лише втілювали, реалізували упродовж двох тижнів”, - написав Ніколайчук у Фесбуці.

Нагадаємо, вартість годинника, який нещодавно встановили на мерії – 26 тисяч гривень. Після появи інформації про його встановлення частина інтернет-користувачів стала критикувати і “нерозумно потрачені гроші”, і дизайн годинника, і саму доцільність його встановлення.

“Ми зробили це дійсно таки за "смішні", як для такого пристрою, гроші. Будь-які інші аналоги в рази дорожчі. Наголошую: в рази! Тому ми гроші для громади зекономили. Бо годинник всеодно висів би. Але дорожчий. Та із сервісним обслуговуванням, десь, скажімо, в Харкові чи Києві. Усю складність процесу сервісу можете собі уявити? А ми таки тут, у Луцьку, на місці, і з рідної домівки нікуди не збираємося” – пояснив Олександр Ніколайчук.

“На відміну від тих, хто лише критикує, ми створюємо і новий продукт, і додану вартість, і робочі місця. А звідси, відповідно, й податки. Можна і потрібно подякувати тим, хто до нас звернувся, щоб виконати поставлене завдання” – додав він.

“Хто у бізнесі вбачає не лише тупе заробляння грошей, а й насолоду від самого процесу та результатів, той також зрозуміє нашу мотивацію, чому хотілося зробити класно, якісно та надійно... Бо ми лучани. Луцьк - то є наше місто, тут живуть наші батьки, тут народилися наші діти. І цим має бути все сказано. А кому не зрозуміти, нехай продовжує жити спогадами про юність-молодість та керуватися совковим менталітетом” – написав виробник годинника.

Насамкінець Олександр Ніколайчук емоційно звернувся до критиканів:

“Цивилізовані економіки (й суспільства, відповідно) розвиваються завдяки виробництву продукту, який можна побачити, спробувати, використати, потриматися за нього чи лише сприйняти органами відчуття. Від нажимання на кнопочки у ФБ продукт не створюється, тому нехай усі невдоволені хоч іноді розповідають про свої власні результативні дії, доведені до кінця справи і позитивні вчинки та "викладають" у ФБ свої досягнення.

Зазвичай, коли людина сама нічого не варта, коли сама нічого не може, то їй лишається лише критикувати, вишукувати невдачі в інших та "смакувати" ними, якщо такі мають місце. Або видумати нісенітницю, повірити у неї та починати її нав'язувати іншим. Але так діють лише закінчені лузери. Тому нехай собі критикують та висловлюють невдоволення. А ми продовжуватимемо створювати новітню переможну історію України своїми новими досягненнями”


Олександр Ніколайчук пояснив, що написав це пояснення “для "вічноневдоволенихжиттям", щоб або затулили пельку, або мали ще матеріалу для обсмоктування кісток”.