Новини

Водій автобуса побив поліцейського через зауваження

Водій маршрутки разом з другом побив свого пасажира - інспектора патрульної поліції.

Він був не при виконанні і зробив зауваження щодо порушення правил дорожнього руху, - повідомляє gazeta.ua.

Бійка сталася у маршрутці №805 сполученням Вишневе - Київ. Поліцейський зауважив агресивне водіння чоловіка: той сигналив іншим водіям, а потім проїхав на червоне світло. Коли полісмен запитав про номерний знак та фірму-перевізника, кермувальник відмовився їх назвати.

"Тоді Ігор (поліцейський) представився, показав посвідчення і попросив ще раз назвати номерні знаки автобуса. Водій наче "вибухнув" - він почав нецензурно висловлюватися у бік правоохоронця, казати, що він ніхто і т.д. Словесна суперечка переросла у те, що водій відмовився зупинятися на зупинці, яка потрібна була Ігорю. Натомість, він відвіз його на кінцеву зупинку, де сам вистрибнув із-за керма і побіг битися з правоохоронцем. Там же, він почав звати "колег" на допомогу. Одразу прибіг дружбан і вже удвох вони почали бити Ігоря. Через кілька секунд помічник почав задувати копа сльозоточивим газом. Вони почали телефонувати "рішалам", при цьому поговорюючи "ти вже не працюєш", "ти знаєш, чий це маршрут", "цей маршрут тримають такі люди, що тобі і не снилося", - йдеться в повідомленні.

За статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне нанесення тілесних ушкоджень) відкрили кримінальне провадження. Потерпілий знімає побої.

Спікер ГУ Національної поліції в Київській області Микола Жукович у Liga.net зауважив, що поліцейський навіть не при виконанні повинен запобігти правопорушенню.