Новини

За довідку до 600 доларів: затримали лікарів-хабарників

В Одесі затримали лікарів, які брали хабарі за написання довідок.

Спецоперацію провели в будівлі Суворівської міжрайонної філії Одеського обласного центру медико-соціальної експертизи, - передає gazeta.ua.

Як розповіли правоохоронці, медпрацівники систематично вимагали хабарі в інвалідів за такою схемою: хворі, які отримали інвалідність, при поданні документів про свої недуги до центру медико-соціальної експертизи отримували несподівану відповідь – папери складені "неправильно" і шансів отримати відповідні пільги і пенсію у них немає. Після цього інваліди знову зверталися до лікарів, які оформляли їм документи. Людям натякали, що за певну суму співробітникам медико-санітарної експертизи їм швидко все оформлять і давали контакт "потрібної людини", якою була медсестра – вона виступала посередником і брала гроші.

За одну довідку брали від $400 до $600, залежно від ступеня інвалідності. Хабар ділили між лікарями, членами комісій та начальством. Після обшуку на робочих місцях трьох членів комісії вже знайдено $1500 і п'ятнадцять тисяч гривень – ці гроші лікарі "заробили" всього за один день.