Новини

Фотосесія, майстер-класи, гала-концерт: яким буде «Поліське літо з фольклором»

Сім колективів та близько двохсот учасників завітають цьогоріч у Луцьку на фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Про це розповів організатор фестивалю Юрій Войнаровський, інформує Перший.

«У цьому році до нас приїде 7 прекрасних колективів і близько 200 учасників. Північну Америку буде представляти Мексика – прекрасний молодіжний студентський колектив; Індію – студентський колектив з Мумбаї; Африку – колектив Бенха з Єгипту; Італію – колектив «Агрідженто» Сицилія з запальними танцями і цікавими інструментами; Азію і Європу буде представляти турецький колектив», – каже Войнаровський.

«Також буде хороший колектив з Литви. Щоправда, це старші люди, які самі попросилися, бо багато литовських колективів були у нас на фестивалі і знають, і начувані про це дійство», – додав він.

«На сцені будуть виступати танцюристи і музиканти. Також ми будемо проводити вечори відпочинку. Відкриття фестивалю заплановане на 22 серпня. Починаємо о 16:00 зі святкового богослужіння у Свято-Троїцькому Соборі. Влаштуємо загальну традиційну фотосесію на Театральному майдані, в якій візьме участь 300-400 людей. О 17:00 розпочнеться масовий парад вулицями Лесі Українки – Братковського з музикою, піснями і танцями. У Замку Любарта о 18:00 буде саме головне дійство. 23-24 серпня відбуватимуться майстер-класи «Танцюємо разом», які триватимуть з 16-ї до 18-ї вечора на Театральному майдані. Усі, хто має бажання, будуть вчитися танців тих країн, які приїдуть до нас на фестиваль. Пізніше вже розпочнуться концерти колективів і їхніх власних програм. 25-го буде велика фестивальна мозаїка з виступами кожного гурту. Завершиться все дійство традиційним парадом і гала-концертом на стадіоні «Авангард», – розповів про плани Войнаровський.

Нагадаємо, ХV Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором» запланований на 21-26 серпня.