Новини

У Луцьку водій маршрутки взяв з дитини 5 гривень, бо вона не показала учнівський

У Луцьку водій маршрутки взяв з 11-річної дівчини 5 гривень замість 3, бо вона не показала учнівський.

Про це у Фейсбуці написав батько Радим Романюк.

Інцидент стався 7 червня близько 09:10 на зупинці «Там-Там».

«Моя 11-річна дочка зайшла до маршрутного таксі №19 (перевізник ТзОВ ВТП «Санрайз») Передавши за проїзд 20 гривень отримала решту без квитка в сумі 15 гривень. Дитина не засоромилася спитати водія чому решта 15 гривень? На що отримала відповідь в грубій формі що проїзд для тебе 5 гривень так як ти не пред'явила учнівського квитка, якби був він то платила б три гривні», - йдеться у дописі.

«Ознайомившись з рішенням ВК ЛМР від 16.05.2018 року там вказано що проїзд для дітей 2 гривні за наявності учнівського, студентського квитка», - написав чоловік.

«В проекті рішення від 05.03.2018 року вказувалося про проїзд в 3 гривні для дітей в період літніх канікул але нічого про учнівські і студентські», - додав лучанин.

«Зі слів водія якщо у вашої дитини не має на руках учнівського квитка. Дякуючи прийнятим змінам виконавчим комітетом ЛМР водій законно має право "здерти" 5 гривень за проїзд дитини??
Ні, не має права, так як форма студентського, учнівського квитка затверджена лише для студентів вищих навчальних закладів а студентів та учнів ПТУ», - обурюється Радим Романюк.