Новини

У Луцьку проситимуть 10 років за гратами ватажку банди Марганії

Повідомили, що на вирок суду щодо Даура Марганії та Вадима Пігалюка подадуть апеляційну скаргу.

Про це 25 травня у коментарі після завершення судового розгляду розповів прокурор Андрій Неродик, - пише ВолиньPost.

Нагадаємо, в січні 2017 року правоохоронці затримали Даура Марганію та Вадима Піголюка. Їх звинувачують в обкраданні помешкань та офісів лучан. Всього у справі - 13 потерпілих.

Неродик нагадав, що по кожній статті, які інкримінували обвинуваченим, їм визначали певну міру покарання шляхом складання злочинів. Тож прокуратура «просила» визнати Марганію винним у вчинення злочинів та присудити йому 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Пігалюку просили покарання на 6 років позбавлення волі. Натомість суд вирішив дещо інакше.

«Загальний строк встановлений Марганії - 5 років позбавлення волі. По Пігалюку встановлений строк – 6 років позбавлення волі, враховуючи, що вироком від 13.05. 2017 року його було засуджено за частиною 3 статті 185 ККУ у і встановлено покарання 4,6 років позбавлення волі. Той вирок вже на даний час набрав законної сили, тому шляхом часткового складання вироків було призначене саме таке покарання», - пояснив прокурор.

На питання, чи погоджується обвинувачення із таким вироком, він відповів, що ні.

«Звичайно, що не погоджуємося і будемо подавати апеляційну скаргу. Після надходження вироку вивчення його в подальшому будемо подавати апеляційну скаргу до Апеляційного суду Волинської області», - зауважив прокурор.

Окрім того, він нагадав, що строк обмеження волі до вступу у силу рішення рахуватимуть як день за два. Та, враховуючи перспективу подання апеляції, термін набрання рішенням законної сили наразі невідомий.

Натомість адвокат Марганії Микола Сорокопуд коментувати свою позицію журналістам відмовився.