Новини

Єдина церква може примирити Київський і Московський патріархати, - священик з Волині

Священик з Волині Іван Сидор вважає, що створення єдиної незалежної української церкви зможе примирити два патріархати.

Про це він заявив у інтерв'ю для Район.Горохів.

"Надання Томосу припинить суперечки. Тут питання стоїть так: хочеш бути українською церквою в незалежній державі – будь ласка, постав свій підпис. Не хочеш – ти залишаєшся в церкві, у якій ти є. Ніхто ж нікого не виганяє", - каже священик.

За його словами, віра у людей одна, як і Священне писання, догмати і церковний устав. Лише різна ідеологічна позиція.

"УПЦ МП, як би вони не казали, що вони незалежні, але їхній центр розташований у Москві. Якщо ви подивитеся новини, коли в Москві збирався Синод, то в центрі сидить Московський патріарх Кирил, а по праву руку – митрополит Онуфрій, предстоятель УПЦ МП. Якщо ви незалежні, то ваш владика має бути по центру та сидіти в Києві, а не в Москві", - наголошує Іван Сидор.

Довідково:

Іван Сидор змалку прислуговував у храмі. Спершу у Свято-Троїцькому храмі Олександрійського подвір'я м. Одеси (з 1999 р. - Свято-Троїцький грецький собор), а з 1994 до 2006 рр. прислужник Свято-Вознесенського храму м. Горохова Волинської області.

1 вересня 1995 р. був зарахований до 1 класу Горохівської середньої загальноосвітньої школи-гімназії, яку закінчив у 2006 році. Закінчив музичну школу по класу акордеон. За період навчання у школі співав у гурті-студії «Кобзарик», «Щедрик». Щорічно брав участь у конкурсі дзвонарів у місті Луцьку.

20 серпня 2006 р. вступив на перший курс Київської православної богословської академії.

Нині - священик Михайлівського Золотоверхого монастиря.