Новини

Українець розповів, як купити житло в Америці

Андрій Бойчук з Івано-Франківська, який у 2004 році переїхав у Америку, розповів, як купити там житло.

Про це повідомляє Вгору.

«Щоб купити житло у США, потрібно заздалегідь відкрити 2 банківські рахунки. Один – чековий, інший – ощадний. Навіть, якщо немає багато грошей, щоб відкладати їх, можна додавати туди $25 щомісяця. Сума не важлива, головне – щоб був рахунок. Також варто користуватися кредитною карткою, щоб мати хорошу кредитну історію», - зазначив чоловік.

«Простежте, щоб платежі за газ, світло тощо надходили на ваше ім'я. Навіть якщо ви винаймаєте не всю квартиру, а тільки кімнату. Попросіть, щоб вас записали в рахунок. У майбутньому, коли братимете кредит на житло, банк бачитиме, як ви сплачували комунальні послуги. До речі, робіть це вчасно», - додав українець.

«Заощаджуйте гроші та відкладайте їх на ощадний рахунок. На жаль, ви не можете мати на рахунку 1 тисячу доларів, а потім, коли вам скажуть, що потрібно 20 тисяч доларів з першим внеском і документами, позичити у когось 19 тисяч і покласти на свій рахунок. Це не зарахують, адже одразу виникнуть запитання, звідки ви взяли стільки грошей в останню хвилину. Раджу мати рахунок і відкладати туди щонайменше 10% з кожної зарплати. Якщо ви заробляєте 600 доларів на тиждень, матимете 6 240 вже за два роки на ощадному рахунку», - порадив Андрій Бойчук.