Новини

«Батьки у школи купують багато зайвого», - освітянка Людмила Плахотна

Начальник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна вважає, що батьки купують у школи багато зайвих речей. Зокрема це телевізори, м’які подушки на крісла, вікна та двері тощо.

Про це вона розповіла інтернет-виданню «Волинь24».

«У сільських школах немає зборів батьківських грошей. Можна ж і своїми руками школі допомогти. А в місті часто цей збір ініціюють 2-3 батька, які можуть собі це дозволити і демонструють це. Підтягуються ті, хто думає: «раз треба, то треба», а потім і ті, які останнє віддають, щоб дитина не виглядала біднішою. Мало хто може відкрито заявити, що не робитиме цього», - каже Людмила Плахотна.

«Відверто кажучи, батьки купують багато зайвого. Телевізори, наприклад. Їх в школах вже є точно більше, ніж треба. Килимки, стенди, м’які подушки на крісла, вікна, двері міняють, що в результаті в кожному класі різні, штори, вазони. Ремонт роблять там, де це питання не стоїть гостро», - додала чиновниця.

«Не завжди доцільно гроші витрачаються. Сподіваюсь, що в новій українській школі такого не буде», - резюмувала головна освітянка Волині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
У перший клас за пропискою: як на Волині потрапити в бажану школу