Новини

Не ведіться на хворі фантазії людей з СРСР, - донька загиблого атовця з Волині

Донька загиблого атовця Сергія Климчука Вікторія вважає, що через 73 роки після закінчення війни суспільство досі живе поняттями "людей з СРСР".

"Останні роки 8-9 травня мене супроводжує одна єдина думка: невже у 2018 (!) році, за 73 роки після закінчення Другої світової, українське суспільство досі живе тим самим нафталінним дискурсом?" - пише дівчина на своїй сторінці у Фейсбуці.

І додає: "Я маю на увазі не лише примітивне папєдабєсіє якихось псевдо-ветеранів чи відрижок «русского мира», фільми типу «В бой идут одни старики» цілодобово по Інтеру + концерт з Кобзоном як бонус. Я маю на увазі набагато більш глибинні моменти".

За її словами, сучасне українське суспільство досі ведеться на російську парадигму вічної боротьби комуністів проти нацистів. І люди обов'язково мають обрати сторону.

"Якщо ти патріот і, не дай Боже націоналіст, дуже ймовірно, що на тебе повісять страшний ярлик «нацик» чи «фашик». Тобто будь-яка демонстрація націоналістом своїх поглядів типу маршів Нацдружин чи якоїсь смолоскипної ходи супроводжується оцінками типу «от, і Третій Рейх так починався», - зазначає Вікторія.

Дівчина вважає, що недоречно нині порівнювати російсько-українську війну на Сході і Другу світову. Мовляв, не те століття, не ті сторони конфлікту, не ті ідеології.

"Жити поняттями 73-річної давнини означає там і лишитись у своєму розвитку. І те, що поруч з вами досі живуть ностальгуючі за СРСР, не означає, що потрібно вестись на їхні хворобливі фантазії та заглиблюватись у їхній, давно не існуючий, світ", - стверджує волинянка.